Toxoplasma – testování, podzim 2022

Informace

Na této stránce se můžete přihlásit do studie vlivu parazita Toxoplasma gondii na lidské chování.

Podmínkou účasti ve studii je otestování na přítomnost nákazy (provádí se na fakultě ze 7 ml odebrané krve) a vyplnění několika elektronických dotazníků (nejlépe z domova). Dobrovolníci mohou být také následně vyzváni k osobní účasti v etologických testech na Přírodovědecké fakultě UK. Účast v těchto dodatečných testech bývá odměňována studijními kredity (pouze studenti PřF UK), individuálními výsledky dotazníků a absolvovaných testů či upomínkovými předměty.

Po skončení Vaší účasti ve studii, Vám sdělíme, zda jste nakažen/a či nikoliv a jaký máte Rh faktor. Výsledky jsou dostupné zhruba měsíc po odběrech. Budou rozeslány emailem. Účast ve studii je zcela dobrovolná a můžete ji kdykoli bez udání důvodu ukončit. Veškerá data budou zpracována anonymně a s klinickými i osobními údaji bude zacházeno podle platných předpisů (budou maximálně chráněny). Studii schválila Etická komise Př. F. UK a bude ji řídit Prof. RNDr. Jaroslav Flegr z Přírodovědecké Fakulty Univerzity Karlovy.

Testování na toxoplasmózu se bude konat ve středu 19. října od 15.00 do 20.00 a ve čtvrtek 20. října od 8:30 do 13:30. Test se provádí serologickým vyšetřením krve, kterou Vám odebere lékař v pracovně 245 ve 2. patře Viničné 7 (od schodiště zamiřte doprava na konec chodby). Strávíte u nás zhruba 15 minut. Žádáme Vás, abyste zhruba hodinu před odběrem vypil/a 0,5 – 1 litr tekutin, strava je bez omezení.

Vyberte si na této stránce jeden z nabízených dnů a klikněte na odkaz, kde najdete instrukce, jak se přihlásit ke konkrétnímu času.

Prosíme Vás, pokud se k termínu zapíšete, abyste na odběr krve opravdu dorazil/a, nebo se předem omluvil/a. Z databáze Vás vyřadíme a místo uvolníme pro jiného zájemce.

Pokud již nezbyde volné místo v žádném z obou termínů a Vy se přesto budete chtít do pokusu zapojit, ozvěte se nám na e-mail toxopokusy@natur.cuni.cz. Učiňte tak také v případě jakýchkoliv dotazů.

Přihlásit se můžete zde:

Středa 19. října 13:00 – 20:00

Čtvrtek 20. října 8:30 – 13:30